Guide: Ta bort Norton 360 och andra Norton-program från datorn

Vi tipsar dig här om programmet som hjälper dig ta bort Norton från din dator. Oavsett om det är Norton antivirus, Norton 360 eller något annat Norton program.

Inlägget har uppdaterats för Windows 7, Windows 8 och Windows 10. Detta eftersom Norton removal tool bytt namn till Norton remove and reinstall. (Uppdatering 2021-10-17)

Artikeln fortsätter under annonsen


Baserat på egen erfarenhet och erfarenhet av andras krånglande datorer vill jag rekommendera er att hålla er borta från Norton-produkter. Det fanns en tid för sådär 5 år sedan då deras antivirus-produkt var bland de bättre på marknaden, men den tiden anser jag vara förbi. Jag har sett ett otal datorer där Norton segat ner datorn, kommit i konflikt med andra program (inte sällan med utgången att Windows inte går att starta normalt). I vissa fall där man har försökt uppgradera programmet, så har det inte fungerat. Avinstallation av Norton brukar bli enda lösningen, oavsett vilket problem man drabbas av.

Problem att avinstallera Norton?

Norton removal tool (Norton remove and reinstall)

Tyvärr är just momentet att ta bort/avinstallera Norton det som fungerar allra sämst eller ofta inte alls. Avinstallationen hänger sig eller gör inte sitt jobb ordentligt. Jag har också sett datorer med Norton 360, där Windows inte går att starta annat än i felsäkert läge p.g.a. Norton. I detta härliga läge visar det sig att Nortons avinstallationsprogram inte kan köras i felsäkert läge. Bingo bingo Symantec! Men, det finns en lösning på problemet.

Symantec har utvecklat ett eget speciellt ta-bort-allt-norton-program kallat norton removal tool, som avinstallerar sånär allt som har Norton i namnet, däribland antivirus, internet security, norton 360 med flera program. Programmet heter från och med Windows 7 Norton remove and reinstall. Detta kan alltså rekommenderas om du har ett krånglande Norton-program som du vill bli av med. Tyvärr kan man inte välja vilket program som ryker, utan allt med Norton i försvinner, men det kanske inte är någon större förlust?

Program för att avinstallera Norton

Beroende på vilken version av Windows du har, så finns det ett nyare eller äldre program som tar bort Norton.

1 comment for “Guide: Ta bort Norton 360 och andra Norton-program från datorn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *