Svenska sökmotorn Entireweb.com VS Google och Bing

Sökmotorn Entireweb har funnits i 10 år och har nu nylanserats. Jag tycker Entireweb har ett trevligt gränssnitt. Vanliga resultat visas till vänster och resultat från Twitter och Wikipedia visas ute i högerspalten. Det visas en en liten minibild av webbplatserna till vänster om resultaten, trevligt!

Hur relevanta är resultaten?

Relevanta sökresultat är ett måste för att en sökmotor ska bli populär och använd. Dessutom måste sökmotorn vara bra på att indexera och hantera sökning inom många sidor. Just relevanta sökresultat är Googles styrka.

Artikeln fortsätter under annonsen


Jag har gjort några provsökningar på Entireweb och resultatet är väl sisådär. Vissa sökfraser hanteras väldigt bra, medan andra fungerar sämre. Här är två exempel som inte fungerar som jag förväntar mig (inte nödvändigtvis en objektiv bild).

Som du ser verkar inte Entireweb indexera några sidor på Omteknik.se alls. Jag har i alla fall inte hittat några än. Detta känns väldigt märkligt eftersom bloggen funnits i över 2 år och har en hel del besökare. Det går visserligen registrera sig för att få sajten listad, men det ska ju inte behövas eftersom det finns flera andra sajter i Entirewebs index som redan länkar till Omteknik.se.

Dags för prisutdelning

  1. Google
  2. Bing
  3. Entireweb

Fotnot: Jag kommer kontakta Entireweb och fråga varför Omteknik.se inte är med i deras index. Hjälper dem gärna med konstruktiv feedback på detta sätt. Får jag lite mer trafik också, så är det en bonus. 🙂 Jag lovar hålla er uppdaterade om detta här i bloggen.

4 comments for “Svenska sökmotorn Entireweb.com VS Google och Bing

  1. Entireweb.com vill ha pengar för att de skall registrera min sajt hos sig. Gissa om jag blev arg och kommer att använda denna sajt i framtiden!!!

  2. @Athanassios Ziampas
    Intressant. Jag skrev ett mail till Entireweb i lördags och frågade varför omteknik.se inte finns med i deras index. Bloggen har trots allt funnits över 2 år och har även inlänkar från sajter som finns i deras index.
    Jag återkommer i ämnet när (om) jag får svar.

  3. Mycket intressant med en ny sökmotor och speciellt när den är svensk. Jag tycker dem har något på gång här, men man skulle vilja att databasen växer lite. Gränssnittet tycker jag är stencoolt med mycket användande av HTML5 o.s.v. Jag kan även nämna att jag betalade verkligen inte något för att komma med i sökmotorn, utan jag skickade in min sida här: http://www.entireweb.com/free_submission/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.