Spotify open: Nu kan du få Spotify utan invite

Spotify lanserade i dag två nya kontoalternativ, Spotify open och Spotify unlimited.

Spotify open kräver ingen invite (inbjudan), utan kan registreras av vem som helst. Haken med detta konto är att du max kan lyssna 20 timmar per månad, men Spotify open räcker nog för den som inte lyssnar dagligen. 20 timmar per månad blir ju ca 40 minuters lyssning per dag. Detta kontoalternativ finansieras med reklam.

Artikeln fortsätter under annonsen


Spotify unlimited är ett nytt betalalternativ som kostar 49 kr/mån och ger obegränsad tillgång till musiken och helt utan reklam. Dock ger unlimited inte tillgång till mobilversionerna av Spotify, varför man kan fundera kring namnvalet. Vadå unlimited? Obegränsad lyssningstid möjligen?

För att få tillgång till Spotify i mobilen och bättre ljudkvalité är det precis som innan premium som gäller. Med premium kan man gratis använda Spotifys mobilklient som finns till t.ex. iPhone och androidtelefoner. Premium kostar som innan 99 kr/mån.

Det gamla gratisalternativet finns också kvar, som Spotify free. Detta alternativ kräver precis som innan att du får en invite från någon annan givmild premiumanvändare. Ett annat alternativ är att leta upp någon blogg som delar ut Spotify invites.

Jag själv tror att Spotify unlimited kan bli en succé. 49 kr känns som ett pris många kan vara beredda att betala för ett bra musikutbud utan reklam. Eller? Kommentera nedan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *