Spotify free kräver nu invite även i England?

Tills nyligen har det varit helt fritt för användare i England och Frankrike att registrera gratiskonton på musiktjänsten Spotify. Samtidigt har användare i Sverige hela tiden behövt en invite (inbjudan i form av kod) för att skaffa ett gratiskonto på Spotify.

Nu verkar det dock inte längre vara helt öppet att registrera gratiskonton utomlands? Enligt denna forumtråd från slutet av december 2009 så är registreringen i England ibland öppen och ibland krävs invite-kod.

Artikeln fortsätter under annonsen


Faktumet att Spotifys gratistjänst varit helt öppen i England/Frankrike har gått att utnyttja för oss svenskar. Genom att surfa genom en engelsk eller fransk proxy har vi kunnat skaffa konto på Spotify utan invite.

Du som vill ha ett gratis (reklamfinansierat) Spotifykonto behöver alltså en invite. Är du desperat och inte hittar någon invite, så kan du köpa ett premiumkonto på Spotify för 99 kr/mån. Sedan säger du upp premiumabonnemanget. Ditt konto övergår då till ett gratiskonto. Enligt vad jag läst får man också 2 invite-koder när man skaffar Spotify premium. Ge bort invites till någon eller dela kostnaden 99 på 3 = 33 kr per person?

Om du vet mer om Spotify i England och Frankrike, kommentera gärna nedan.

1 comment for “Spotify free kräver nu invite även i England?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *