Spotify-applikation för iPhone klar, godkänner Apple den?

Techcrunch skriver att Spotify har färdigställt en Spotify-applikation för iPhone, vilket också bekräftas på Spotifys blogg. Den väntar nu på Apples godkännande och kan därmed finnas för nedladdning i App store inom några veckor. En demofilm för applikationen har också lagts upp på youtube (se nedan).

En mycket intressant sak med Spotify-applikationen, som framgår i filmen, är att man ska kunna välja att lyssna på musiken offline (d.v.s. utan tillgång till mobil/data-nät). För att kunna använda iPhone-applikationen kommer det krävas ett Spotify-premium-medlemskap, som för närvarande kostar 99 kr/mån.

Artikeln fortsätter under annonsen


Det spekuleras kring om Apple kommer godkänna programmet, eftersom det kan anses konkurrera med iTunes. Det som talar för att Apple godkänner är att de godkänt flera andra musiktjänsters applikationer tidigare. T.ex. Last.fm, Deezer, Pandora (funkar möjligen bara i USA?).

Spotify har också uttalat sig om detta, funnet via IABUK.

Daniel Ek was keen to quash such speculation, stating: “We have a great relationship with Apple, think the iPhone is awesome and absolutely expect them to approve our app in the next few weeks.

2 comments for “Spotify-applikation för iPhone klar, godkänner Apple den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *