Spela Volvo ocean race-spelet online

Sedan en tid tillbaka spelar jag Volvo ocean race spelet. Det är ett gratis webbaserat online-spel, med ca 100 000 deltagare. Det ska sägas att det finns en del extrafunktioner i spelet som kostar pengar, men dessa är inte nödvändiga för att kunna spela.

Spelet är ett virtuellt seglingsspel som följer exakt samma tidsschema som det verkliga Volvo ocean race. Du skapar en profil enkelt och kan välja namn och färg på din båt. Du navigerar genom att välja riktning och segeltyp. Vindarna växlar precis som i verkligheten och vindprognoserna uppdateras 2x per dygn (kl 11 och 23 svensk tid). Vindprognoser finns 12, 24 och 36h framåt. De inbitna spelarna loggar in flera gånger om dagen för att justera kurs och byta segel, men det kan räcka ganska bra att logga in var eller varannan dag. En kul finess är att man kan bli kompis med andra båtar, så man kan följa deras framfart. Det är roligt om några bekanta spelar också, så man får lite “snack” och en hård strid om placeringarna.

Artikeln fortsätter under annonsen


Registrera dig i spelet här och skriv sedan dit båtnamn som en kommentar här på sidan. Så kanske du får en kompis till din båt snart. 🙂

Även om det är lätt att komma igång med spelet, så rekommenderar jag att man läser igenom den officiella guiden hur man spelar Volvo ocean race-spelet. Det finns också en del saker i PDF-versionen av manualen som inte nämns i quick guide. Notera att det finns bojar med flaggor i spelet som man MÅSTE gå på rätt sida om. Detta tas inte upp bra i quick guide tyvärr.

Se skärmdump från spelet nedan (klicka för stor version).

Volvo ocean race game screenshot

Spelar du redan Volvo ocean race game?

Skriv en gärna kommentar med ditt båtnamn nedan.

1 comment for “Spela Volvo ocean race-spelet online

 1. Här är några svenska båtar (stora/små bokstäver spelar ingen roll när du söker upp dem i spelet):
  No brakes
  Buyersinvest
  AlltOmKladdkakaPUNKTse
  BEJ_RJ85
  RealRace
  POW_1
  Silver Seal
  Stockholm
  CompisMA
  The Dram
  Calvados
  Henrietta
  Bracon63
  HumleDumle
  jonas99
  BEJ 17
  Cicero22
  zekina
  Fru Ohlson
  Urbra
  Morfis
  Fetsubban
  Hellsled from Hell
  Pancetta
  Merry2
  SteellMannen
  SWEDE-69 of SAN FRANSISCO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *