Satellite direct: 3500 TV-kanaler billigt eller en bluff?

Min bedömning är att http://www.satellitedirect.tv / http://www.tv-worldwide-online.com/se1.html är en bluff. De kör just nu annonskampanjer på Facebook.

De säger sig kunna erbjuda 3500 TV-kanaler (på vissa sidor står det HD-kanaler) på datorn till en engångskostnad på $49,95, ca 380 kr. För den kostnaden får du deras mjukvara. De säger sig bland annat kunna erbjuda 286 kanaler i Sverige, men ingenstans på sidan framgår vilka svenska kanaler det är. Det framgår inte heller hur deras mjukvara fungerar, hur den ser ut eller hur den installeras.

Artikeln fortsätter under annonsen


När jag började googla hamnade jag här på Prisjakt , engelska recensionen här och här. Personer på Prisjakts forum ställer den rimliga frågan om det ens finns 3500 HD-kanaler i världen? Ytterst tveksamt.

Det som är sant är att det rent tekniskt går att se TV via Internet. Så i bästa fall gissar jag att du får några usla TV-kanaler. I sämsta fall kanske du får en olaglig tjänst, där programvaran finns att hämta helt gratis på nätet.

Jag säger: Se alltid upp om något verkar för bra för att vara sant. Erbjudandet känns helt orimligt och detta luktar bluff lång väg.

Uppdatering: Hittade en svensk som säger sig ha testat tjänsten. Han hittade bara 10 svenska kanaler, varav endast 2 fungerade, “kanal 10 och Västra mälardalens nytt”. Hittade även en engelsk sida där folk testat och de säger att 99 % av kanalerna fungerar inte. Någon som står företaget nära eller tjänar på det hela verkar också ha skapat propagandabloggar som skriver om hur “fantastisk” tjänsten är.

4 comments for “Satellite direct: 3500 TV-kanaler billigt eller en bluff?

  1. HA HA HA. VILKEN bluff. läste propaganda bloggen.
    Vad jag förstår så går det inte att köra datan i en plasma tv.
    Kanske jag har fel.

  2. Satellite Direct är BLUFF alla som tror på detta då förlorar Ni bara Era pengar,, jag gjorde detta,, j…a skit,, man ser urgammla nyheter när man skriver o klagar o vil ha pengarna tillbaka då är saijten nerlagd,,, alltså stor BLUFF

  3. det är ett helt jävla stor bluff så det stinker, har aldrig varit med om något liknande passa er noga, jag brukar vara ganska försiktigt men jag gick på den här skiten iallafall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *