Samsung galaxy tab: Stor mobil eller liten surfplatta?

Samsung galaxy tabSamsung galaxy tab är en läsplatta på 7 tum, som även fungerar som mobil. Operativsystemet är Android 2.2 och skärmen har en upplösning på 1024×600 pixlar (iPad har 1024×768).

Främsta konkurrenten är Apples iPad och Androidcentral har gjort en bra jämförelse mellan Galaxy tab och iPad här. Jag har inte testat Galaxy tab, men är ändå försiktigt tveksam till formatet på 7 tum. Enheten är för stor för att få plats i fickan och känns för liten för att vara ett bra pekdatoralternativ?

Artikeln fortsätter under annonsen


Vad säger testarna om Samsung galaxy tab?

Testarna ger blandade omdömen om Galaxy tab. E24 tycker den är klumpig och saknar anpassade appar, men bildvisning, surfning och google maps fungerar bra. Eva Wieselgren på GP är kluven till formatet. Mobil är mer positiva, främst till de smidiga applikationer som ingår från start. Mobil uttrycker i slutet viss skepsis, beroende på att Google håller på att utveckla en version av Android, Honeycomb (3.5), som är optimerad för pekdatorer. Android 3.5 ska vara en ren pekdator-version av Android, som inte kommer släppas till mobiler. Samsung säger nämligen att galaxy tab inte kommer att uppgraderas till Honeycomb.

Det är svårt att veta om oron kring Honeycomb är befogad, eftersom Galaxy tab kommer få Android 3.0 (Gingerbread), som även den kommer innehålla vissa anpassningar för pekdatorer.

iPad eller galaxy tab?

Baserat på det jag läst så rankar jag här enheterna på några olika områden. Har du något att tillägga så välkomnar jag en kommentar.

  • Ringa: Galaxy tab. Går att köra Skype, Nimbuzz, Fring m.m. på iPad, men iPad är ingen telefon.
  • Skärm: iPad
  • Appar: iPad. Utbudet av appar till Android som är anpassade till stora skärmar är ganska begränsat. Här har iPad ett stort försprång, det finns redan ett stort utbud av iPad-anpassade appar.
  • Inbyggda appar från start: Galaxy tab
  • Surf och mail: iPad

Butikslänk: Galaxy tab på Netonnet.se

1 comment for “Samsung galaxy tab: Stor mobil eller liten surfplatta?

  1. […] Samsung galaxy tab är en läsplatta på 7 tum, som även fungerar som mobil. Operativsystemet är Android 2.2 och skärmen har en upplösning på 1024×600. More here: Samsung galaxy tab: Stor mobil eller liten surfplatta? | OmTeknik.se […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *