Så tittar du på SVT play utomlands med VPN

På grund av upphovsrättsskäl kan du inte se alla program på SVT play om du befinner dig utomlands. Detta gäller framförallt för program som direktsänds på SVT play, t.ex. OS-sändningarna. Men det finns en väg runt detta.

Lösningen för att se SVT play utomlands

Med en VPN-tjänst surfar du anonymt “genom en krypterad tunnel” via en annan dator och din egen dators verkliga IP-adress syns inte utåt. Om du surfar via en svensk VPN-tjänst, så tror SVT alltså att du sitter med din dator i Sverige. Då fungerar SVT play plötsligt utmärkt. Tyvärr brukar bra VPN-tjänster inte vara gratis, men priserna är överkomliga, ca 40-50 kr/månad.

Artikeln fortsätter under annonsen


Jag har själv testat tjänsten Anonine med bra resultat. Tjänsten är överkomlig, 40 kr/månad och man behöver inte betala för mer än 1 månad. Anonine fungerar givetvis med både PC, Mac och Linux. Det finns guider hur man kommer igång, även för Mac. På Mac-guiden har de glömt nämna att man behöver trycka på anslut på slutet (ganska uppenbart för den insatte, men tål att nämnas). Jag kan också rekommendera att du kryssar i “Visa VPN-status i menyraden”, så kan du ansluta enkelt utan att öppna nätverksinställningarna.

Kommentera gärna om du använt andra svenska VPN-tjänster för att surfa anonymt.

Mer detaljer om hur Anonine fungerar?

Läs mer om hur Anonine fungerar på deras hemsida.

10 comments for “Så tittar du på SVT play utomlands med VPN

 1. Testade med 1 manads konto for 40Kr…och nu funkar SvtPlay som tidigare blockerade tex skidor fran Holmenkollen etc….TACK for tipset !!

 2. Åker till Aruba och vill kolla på SVT Play därifrån. Skid-VM går bara att se i Sverige på SVT Play, men jag har hört att genom att använda VPN så kan man komma runt problemet. Funkar VPN i hela världen? Vet ni om det funkar med SVT-Play?

  Tacksam för svar

 3. Jag har använt VPNtunnel för att se SVTPlay utomlands och det har funkat till för en dryg vecka sedan. IP adressen ser ut att vara i Sverige så jag undrar om SVT har
  lyckats täppa till detta eller om vpntunnel.com inte fixar detta?

  • Har också VPN, men VPN express har fungerat bra i två år. Nu, sen tre dagar tillbaka fungerar det inte på SVT PLAY, Det ser ut som svtplay har blockerat för VPN, Det fungerar dock fortsatt på andra kanaler som cmore, som ockso sänder svt1. Är det fler som har samma problem?

 4. Det finns många VPN klienter som fungerar bra och mindre bra. Problemet med VPN är att det kräver installation, koppla upp, stänga av etc. Mina föräldrar skulle exempelvis aldrig kunna installera en VPN klient. Vem vet vad saker som VPN, proxy, tunnelling etc är???

  Det tar tid, krävs hjälp etc…

  Man vill bara se Svensk TV är chillglobal.com ett bra val.

 5. Jag kör med http://www.nyponvpn.se

  Funkar bättre för jag vill kunna titta direkt på TVn (genom min AppleTV) och inte bara på datorn. Tar bara fjärrkontrollen och klickar på programmet jag vill se. Har TV4, Viaplay och SVT Play. Funkar perfekt.

  Om jag vill titta på cmore eller TV ”live” (som inte går på AppleTVn) så strömmar jag från paddan. Men det är bara i nödfall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *