Så stoppar du telefonsäljare som ringer till mobilen

Har du en fast telefon kan du spärra ditt telefonnummer via NIX mot samtal som handlar om försäljning, marknadsföring och insamlingar. Tyvärr finns det inget officiellt sätt att stoppa telefonsäljare som ringer till mobilen. Uppdatering: Sedan juni 2013 går det att stoppa säljsamtal genom att anmäla sitt mobilnummer till NIX-registret. Dock är guiden nedan fortfarande användbar, eftersom inte alla säljsamtal kan spärras via NIX.

Men, det finns en alternativ lösning för att undvika mobila säljsamtal som fungerar på iPhone och en hel del andra mobiltelefoner (dock inte alla). Vemringde.se är en tjänst som har en stor samling av telefonnummer till telefonsäljare. De har satt ihop en adressbokskontakt som du kan ladda ner till din mobil. Kontakten innehåller hundratals nummer till säljföretag. När något av dessa säljföretag sedan ringer till dig, så kommer du se att det är kontakten “Blockerad av Vemringde.se”. Du kan då välja att strunta i att svara. Smart!

Artikeln fortsätter under annonsen


Ett ytterligare tips är att välja en speciell ringsignal för denna kontakt. Detta är något som går att ställa in på de flesta mobiler. Själv ställer jag in en helt tyst ringsignal på min iPhone. I iPhone och de flesta andra telefoner finns det ingen “tyst ringsignal”, men det går att ladda ner en tyst ringsignal här.

Guide för iPhone i korthet

 1. Ladda ner kontakt/.vcf-filen från denna sajten till din dator.
 2. Maila .vcf-filen till din iPhone.
 3. Öppna filen i mailprogrammet. Bläddra längst ner i kontakten. Välj Skapa ny kontakt.
 4. Ladda ner den tysta ringsignalen till datorn och öppna/lägg till den i iTunes.
 5. Synka din iPhone med iTunes.
 6. Gå till adressboken på iPhone, välj kontakten “Blockerad av Vemringde.se”. Under ringsignal, välj den tysta ringsignalen.

För andra mobiler hittar du en instruktion här.

6 comments for “Så stoppar du telefonsäljare som ringer till mobilen

 1. Hej och Tack för ett bra inlägg! Jag vill tipsa om att det snart kommer en app till iPhone som fixar allt detta (för det är inte helt enkelt) med ett enda klick.

  med vänliga hälsningar

  Carl-Fredrik Herö,
  vemringde.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *