Så beställer du en Google Nexus one till Sverige

Här kommer några tips på hur du kan beställa en Nexus one till Sverige.

Googles mobil Nexus one säljs officiellt hittills bara till USA, UK, Hong Kong och Singapore via google.com/phone. Den går alltså egentligen inte beställa till Sverige. Men det finns en väg runt detta. Flera vägar faktiskt. Dessa har jag hittat.

Artikeln fortsätter under annonsen


Beställ via Google + MyUSABox.com

International-orders.com

Google + Borderlinx (troligen liknande MyUSABox.com?)

Ebay (auktionssajt)

Swedroids forum finns en bra tråd där du kan läsa om hur/var andra har beställt och hur det går med deras beställningar och leveranser av Nexus one.

OBS! Du måste beställa en olåst Nexus one för att den ska fungera. Utifrån uppgifterna i Swedroids forum får man vara beredd på ett pris på ca 5000-5800 kr + att moms 25 % kan tillkomma i tullen.

Har du beställt eller har du fler tips på var man kan beställa?

18 comments for “Så beställer du en Google Nexus one till Sverige

 1. I bought one for my wife for her birthday (which I now regret after playing with it as I wish I could keep it for myself!). Followed the link above using hotspot shield and myusabox.com and received the nexus one yesterday (3 days). Total cost was:
  4143 SEK from google to new york address
  325 SEK myusabox to Stockholm
  1184 sek tull through fedex at arlanda

  Will it cost more than 5600 sek when released in Sweden? I have no idea. When will it be released in Sweden? No idea. Was it worth buying through US? Definitely. 🙂

 2. Kommer denna telefon fungera fullt ut i Sverige? Den kan förvisso klara alla vanliga band (Quad), men hur ligger det till med 3G? För det är väl olika mellan USA och Sverige, och är telefonen då gjord för att hantera båda, på samma sätt som med de vanliga näten?
  Kommer GPRS och GSM också fungera fullt ut i de svenska näten?

 3. Argh!! Jag är så sjuukt sugen på att köpa en Nexus One. Det sura är ju att jag köpte HTC Hero i september =/. Så nu måste jag sälja min Hero på något sätt utan att förlora för mycket av de 4.8k jag la då.
  Dock så är jag skeptisk till att köpa telefonen i USA. Inte direkt för garantin, den bryr jag mig inte (kan tänkas annars att det blir en aning krångligt), men däremot för svenskt språkstöd. Menyer o dyl får gärna på va amerikansk engelska, men jag måste ju kunna skriva sms/MSN på svenska. Fast min Hero hade ju inte svenskt språkstöd när jag köpte den, utan fick det först med Android 1.6, så det bör väl inte vara några problem med nexus one antar jag.

  Usch, VILL HA !!!

 4. @Peter
  Har ingen Nexus one själv, men baserat på det jag läst verkar det vara engelska menyer. Du kan skriva svenska tecken/åäö på qwerty-tangentbordet genom att hålla in tangenterna.
  http://www.minhembio.com/forum/index.php?s=13019c3c04159a33d967518bbaf8bc42&showtopic=250768&view=findpost&p=2783144

  Svenskt tangentbord kan du få via appen “Scandinavian keyboard”. Se även:
  http://www.swedroid.se/ny-version-av-scandinavian-keyboard-hogupplost-grafik-och-tattoo-kompatibel-tips

 5. Varför inte beställa en direkt från Hong Kong?
  Kollade på några företag via Alibaba.com och dom skulle ha runt 1600:- för Nexus one.
  Eller är det nått som jag har missat?

 6. @Daniel
  Troligen är det kinesiska kopior av Nexus one om de kostar 200 dollar. Om det verkar för bra för att vara sant, så är det oftast något lurt. En klar varningssignal är att de billigaste på Ebay kostar runt 400 dollar+frakt (en del begagnade). De mer respekterade säljarna ligger lite högre.
  Stor risk att bli blåst om du köper en Nexus one för 200 dollar skulle jag säga.

  Två länkar som kan vara av intresse:
  http://resources.alibaba.com/topic/645374/something_common_for_electronic_items_fraud.htm
  http://resources.alibaba.com/topic/645414/Google_nexus_one.htm

  Vad tror ni andra?

 7. Tack för tipset Anders.
  En till fråga är ju om det är likadant med TV apparater. Dom flesta företag i kina som säljer typ: Samsung LG, Sony, ligger ju ganska långt under dom svenska priserna, så man kan ju undra lite!
  Men o andra sidan så kommer nog dom flesta TV apparaterna från El-giganten och Siba ifrån Kina, så förmodligen ligger nog priserna där extremt lågt.

 8. Jag vill ha nu, men 2 saker motiverar mig att vänta, även om jag egentligen inte vill. Kan ni bekräfta eller dementera dessa?

  För det första, om något skulle vara fel på telefonen kan jag då skicka tillbaka den och få ny om jag beställer den från USA t ex genom International Orders?
  Och för det andra, den europeiska versionen ryktas ha stöd för multitouch, medan den amerikanska bara har hårdvaran för det. Löses detta med en enkel uppdatering eller återställning av telefonen till europeisk version?

 9. Har köpt Nexus onekligen o e galet nöjd. Fantastisk skärm, snabb som en vessla o funkar väldigt bra med webtjänstet såsom gmail, picassa, m.m.
  Tankade ner svenskt tangentbord o svensk ordlista från market o det fungerar perfekt.
  Det finns bara en Nexus One o det kommer inte skilja åt i hårdvaran. Kommer det svenska menyer till android så är det bara att uppgradera. Det är det som är den stora fördelen med googles egen lur, de måste se till att den kan köra på senaste versionen så de kan marknadsföra Android. Min kostade 4000 då jag köpte den i USA.

 10. Jag har också en lösning för att beställa nexus one till Sverige.

  När jag handlar från USA har jag använt http://www.viadress.com vidarebefodring med paket i några månader nu och jag är väldigt nöjd med dem… Jag använde dem för att handla
  från amazon.com och ebay.com och det funkerar fantastiskt!

  Man registrerar sig gratis på http://www.viadress.com. De ger dig en personlig USA-adress som du kan använda för att handla från vilken shop som helst i USA och sedan vidarebefodrar viadress paketet till ditt land.

  Om USA-shoppen inte accepterar internationella kreditkort så kan viadress även köpa produkterna åt dig utan extra avgift, och sedan vidarebefodra paketet. Du betalar bara för frakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *