Olagligt att blockera mobila samtal via Internet?

Idag är det populärt att “ringa gratis” från mobilen med hjälp av appar som Skype, Viber och Nimbuzz. Mobiloperatörerna förlorar dock samtalsintäkter och vill gärna försöka blockera eller fördyra dessa samtal som går via internet.

Ett steg i positiv riktning för oss konsumenter är att följande lagförslag kan klubbas i morgon:

Artikeln fortsätter under annonsen


“Ett lagförslag som gör att mobiloperatörer måste erbjuda möjligheten att ringa över internet i mobilen” – GP

nimbuzz iphone screenshot

Ska vi betala två gånger?

Om jag redan har betalat för den mobila datatrafiken till operatören, ska jag då inte kunna använda datatrafiken till det jag vill… t.ex. att ringa utan extra kostnad?

Hur ser du på samtal via Skype, Viber och Nimbuzz? Om min mobiloperatör skulle börja blockera Skype, så skulle jag så snart som möjligt byta operatör.

Glöm inte att rösta med plånboken!

3 comments for “Olagligt att blockera mobila samtal via Internet?

 1. Hej,
  Följer bloggen med stort intresse och tar nu modet till mig att göra min första posting. Använder Viber för att ringa så mycket jag kan, har ingen lust att ladda på kontantkortet om och om igen. Antar att mobilopertörerna snart tycker att jag “snor pengar” från dem och snart ser mej som kriminell. Tror att det kommer bli lite som piratebay så jag hoppas det tar lång tid innan de kan stoppa det. Har en fråga, det ska finnas en “Viber” app för iPad som heter typ fenfoone eller nåt sånt…hittar den inte på appstore…fel namn?

 2. Sanna :

  Hej,
  Följer bloggen med stort intresse och tar nu modet till mig att göra min första posting. Använder Viber för att ringa så mycket jag kan, har ingen lust att ladda på kontantkortet om och om igen. Antar att mobilopertörerna snart tycker att jag ”snor pengar” från dem och snart ser mej som kriminell. Tror att det kommer bli lite som piratebay så jag hoppas det tar lång tid innan de kan stoppa det. Har en fråga, det ska finnas en ”Viber” app för iPad som heter typ fenfoone eller nåt sånt…hittar den inte på appstore…fel namn?

  Hej! Kul att du följer bloggen.

  Kanske är det appen Freephoo som du letar efter till iPad?
  http://itunes.apple.com/se/app/freephoo/id411865638?mt=8

  Annars bör det fungera att köra Viber på iPad också, även om grafiken inte är optimerad för iPad.

  Letar du fler appar, så flaggar jag lite för VilkenApp.se , som är en av mina andra sajter. 🙂
  http://www.vilkenapp.se

 3. Hej. Kanske helt fel forum. Men jag försöker hitta info gällande viber. Om en person jag skickat mess till där har blockerat mig, hur märker jag det? Vanligtvis brukar det stå skickat när jag langat iväg ett mess och sen står det sågs när personen läst, som ett läskvitto. Men nu står det ingenting under mess när jag skickat, betyder det att jag är blockad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *