Nyheter i iPhone 6 och 6 plus

iphone 6 och iphone 6 plusApple presenterade idag två nya iPhone-modeller, iPhone 6 och iPhone 6 plus. Båda har större skärm än iPhone 5, 4,7 tum och 5,5 tum, att jämföra med iPhone 5 som har 4 tum. Bättre batteritid än iPhone 5 utlovas också, framförallt på iPhone 6 plus.

Designen på iPhone 6 påminner om iPhone 5, men även om iPhone 3G. Kanterna är rundade och knapparna på sidorna har ny utformning. Tjockleken är endast 6,9 mm på iPhone 6 och 7,1 mm på iPhone 6 plus!

Artikeln fortsätter under annonsen


På insidan sitter bland annat en ny snabbare processor, Apple A8 och en M8 rörelseprocessor. iPhone 6(+) stöder LTE/4G upp till 150 Mbit/s (jämfört med iPhone 5S 100 Mbit/s), detta genom stöd för carrier aggregation. Wifi-delen har nu också stöd för 802.11 ac.

iPhone 6 har också en ny 8 megapixel kamera, med ny sensor. Den använder en teknologi som kallas focus pixels, vilket ger bättre och snabbare autofokus.

Nytt är även stöd för NFC, närfältskommunikation, vilket möjliggör bland annat trådlösa betalningar. Inte helt oväntat lanserade Apple i samband med iPhone 6 också en ny betaltjänst, Apple Pay, som gör det möjligt att lagra kreditkort i mobilen och betala enkelt. Själva kreditkortsnumret lagras dock inte i telefonen. Tyvärr fungerar Apple pay till en början bara i USA.

Lansering i Sverige av iPhone 6 och Iphone 6 plus? Datum?

iphone 6 front baksida sidaI skrivande stund är det ej känt när iPhone 6 och 6 plus kommer till Sverige. Den börjar säljas i USA fredag 12 september.

Uppdatering: Iphone 6 kommer börja säljas i Sverige 26 september. Läs även mer om priset på iPhone 6 i Sverige.

1 comment for “Nyheter i iPhone 6 och 6 plus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *