Nya iPhone SE är en snabbare iPhone 5S med bättre kamera

Idag presenterade Apple nya iPhone SE. I princip är iPhone SE en förbättrad iPhone 5S och den bjuder inte på någon ny design. Trots detta spår jag att nya iPhone SE kommer sälja mycket bra.

Nyheter i iPhone SE jämfört med iPhone 5S

  • iphone seSnabbare processor – Den har fått samma A9 och M9 processor som iPhone 6S
  • Bättre kamera – Samma 12 megapixel kamera och true flash blixt som sitter i iPhone 6S
  • Snabbare wifi (ac) och snabbare 4G/LTE
  • Finns i ytterligare en färg, rose gold

Pris och beställning av iPhone SE?

För oss i Sverige så går iPhone SE att beställa från den 29 mars 2016. Den går att beställa med 16 GB minne för 4695 kr och 64 GB minne för 5795 kr.

Artikeln fortsätter under annonsen


Är iPhone SE ett bra köp?

Har du en iPhone 5 som du varit nöjd med, så är SE en bra uppdatering. Vill du ha det senaste, så är det iPhone 6S eller 6S plus som gäller. SE saknar t.ex. 3D touch.

iPhone SE kommer också tilltala många som inte gillar den större formfaktorn på iPhone 6S och 6S plus. Jag själv har en iPhone 6 och är kluven till storleken. Den stora skärmen är trevlig vid surf, men en mobil med 4,7 tums skärm är inte helt enkel att få ner i fickan eller transportera runt på en löprunda. Det är också klart svårare att använda 6/6S med en hand.

iPhone SE kommer vara Apples mest prisvärda telefon och 16 GB modellen kommer säkerligen sälja stort som företagstelefon. Med tanke på den uppdaterade 12 megapixel kameran (och således mer platskrävande bilder) skulle jag starkt rekommendera dig att välja 64 GB versionen av iPhone SE. Om du inte siktar på iPhone 6S förstås…

Video om iPhone SE

1 comment for “Nya iPhone SE är en snabbare iPhone 5S med bättre kamera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.