Navigon car kit, bilhållare för iPhone

Navigon iPhone bilhållare liggandeNavigons car kit, en bilhållare för iPhone, finns ute i svenska nätbutiker. Navigons hållare fästs med en sugkopp på vindrutan och iPhonen kan användas både i stående och liggande läge. Bilhållaren levereras med laddkabel. Se bild till höger. Tillägg 2011-04-16: Navigon har även en motsvarande bilhållare för iPhone 4.

De tidiga omdömen jag läst (bland annat på Macworlds forum) pekar på att det är en stadig hållare med bra kvalite.

Artikeln fortsätter under annonsen


Navigon car kitNavigons bilhållare innehåller inget GPS-chip eller handsfree-funktion. Söker du en bilhållare med laddning, AUX-ut 3,5 mm, GPS-chip, handsfree och inbyggd högtalare, så är det Tomtoms car kit som gäller. En fördel med Tomtoms hållare är ett inbyggt GPS-chip som förstärker din iPhones GPS-mottagning och därmed ger bättre prestanda i svåra miljöer (t.ex. i tätbebyggd stadsmiljö eller miljöer med höga träd).

Se bild på Tomtom car kit nederst till höger. Tomtom car kit iphone

Några inköpsställen för bilhållare

Navigons bilhållare för iPhone 3GS/3G på Misco.se (368 kr*).

Navigons bilhållare till iPhone 4 på Iphonebutiken.se

TomToms bilhållare på Iphonebutiken.se (1090 kr*).

Navigationsprogram

Tomtoms bilhållare med GPS-förstärkning fungerar även med Navigons navigationsprogram till iPhone. Själv använder jag Navigons program och tycker det fungerar bra. Använder du inte GPS-navigering så ofta kan det vara värt att titta närmare på Copilot, som har halva priset mot de stora programmen (se test av Copilot på GP). Copilot har kartor från Navteq, precis som Navigon. Navteqs kartor brukar få goda omdömen. Här hittar du programmen i App store:

Nordiska kartor betyder kartor för: Sverige, Danmark, Norge och Finland. Observera att programmen även finns för andra länder och med europeiska kartor för några hundralappar till.

Har du använt något av programmen eller har andra tips, så får du gärna skriva en kommentar nedan.

* Aktuella priser vid publicering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *