Några intressanta artiklar om iPhone 4 (och en ointressant)

MacWorld USA har fått testa en iPhone 4 under en halvtimme och deras intryck sammanfattas på svenska MacWorld. Kanske föredrar du den engelska originalversionen?

Engadget har också känt på iPhone 4 och har en fyllig artikel här där de också går igenom skillnaderna mellan iPhone 4 och 3GS. De spaltar också upp skillnaderna i en artikel med en bra tabell, iPhone 4 VS iPhone 3GS.

Artikeln fortsätter under annonsen


Gizmodo jämför i en tabell iPhone 4 med HTC Droid incredible, Evo 4G och Google Nexus one. Enligt Swedroid är Droid incredible nästan samma telefon som HTC Desire, den hetaste mobilen med Android just nu?

Andra artiklar om iPhone 4: Ny Teknik (kortfattad), SVD (kortfattad), DN (lång, rekommenderas), Teknik och Trender på GP (många kommentarer)

Ointressant

Ett rejält lågvattenmärke hittade jag också, nämligen denna artikel på E24 med “9 anledningar att inte köpa nästa iPhone”. Artikeln är en ren översättning av denna engelska artikel på The Telegraph (som för övrigt innehåller 10 skäl att inte köpa nästa iPhone ;-)). Den engelska artikeln skrevs 4 dagar innan iPhone 4 presenterades och hade möjligen varit intressant någon dag tidigare… om det nu inte hade känts som att artikeln skrevs enbart för att generera många besök till The Telegraphs sajt.

Dags att såga några av de sämsta argumenten i artikeln:

  • Dyr (knappast något nytt att iPhone kostar mycket pengar)
  • Dålig batteritid (jo de flesta måste ladda sin iPhone varje dag, men HTC Desire och en del andra Androidmobiler har ännu sämre batteritid än iPhone)
  • Ingen multitasking (klargjordes långt innan artikeln skrevs att möjligheten att köra flera program samtidigt kommer i iOS 4 (släpps 21 juni 2010))
  • Dåliga hörlurar (finns det NÅGON produkt som levereras med riktigt BRA hörlurar?)

Undrar du något om iPhone 4?

Skriv en kommentar med en fråga om iPhone 4 nedan, så svarar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.