Min Macbook pro fick en SSD i julklapp

Redan för ett år sedan började jag fundera på att köpa en SSD till min Macbook pro 13″ laptop (SSD = en hårddisk utan rörliga delar). Lagom till jul köpte jag en Intel X25-M SSD på 120 GB till min Macbook pro.

macbook pro 13 ssdInstallationen gick smidigt, eftersom jag läst på ordentligt och köpt ett stort set med mycket små elektronikmejslar. Torx T6 och PH00 ingår inte ens i en välfylld verktygslåda…

Artikeln fortsätter under annonsen


Ska du byta hårddisk själv, så underlättar det förstås att ha viss vana vid att skruva i datorer. Ifixit har en mycket bra guide med bilder här.

Till höger ser du hur en Macbook pro ser ut inuti, ifall du undrade. SSD-enheten sitter på plats längst ner till vänster på bilden. Batteriet är den svarta “lådan” nere till höger. (klicka för stor bild)

Prestanda med SSD?

Datorn känns allmänt kvickare och då var den ganska snabb redan tidigare. Datorn startar upp snabbare och programmen startar blixtsnabbt, minst dubbelt så snabbt är min känsla.

En trevlig detalj är att visning av digitalbilder blir mycket smidigare. Jag kan nu utan problem snabbt bläddra igenom många bilder som är 5-7 megabyte styck. Med bilderna sparade på en traditionell hårddisk så blir det ibland viss väntetid mellan bilderna. Med bilderna sparade på en SSD, så är väntetiden mellan bilderna ett minne blott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *