Köpa platt TV, det är ren ångest!

Jag bävar redan inför nästa gång jag ska köpa platt TV eller för den delen rekommendera en bra TV-modell till någon som frågar mig. Bara frågan plasma eller LCD är ju en hel vetenskap. Egentligen är det mycket en smaksak och det finns både bra och dåliga plasma respektive LCD. Det skiljer givetvis mer mellan olika TV-modeller än mellan dessa tekniker i sig. Det enda enkla tipset jag kan ge är att välja LCD, om du har för avsikt att köra mycket dator på TV:n.

Själv köpte jag en plasma-TV, efter att först ha varit övertygad om att LCD var rätt för mig. Det dök upp en Panasonic 42″ plasma i butikerna till ett bra pris helt enkelt och bilden slog allt i prisklassen. Tycker det illustrerar min beslutsångest ganska bra. 😉

Artikeln fortsätter under annonsen


Eftersom apparaterna utvecklas fort och priserna sjunker hela tiden bör man tänka på pris/prestanda. Bestäm dig först för ungefär hur mycket du vill betala och köp en TV som är någorlunda framtidssäker. I dagsläget hade jag satt upp följande minimikrav.

  • HD Ready 1080p. (skall ha upplösningen 1920×1080, ibland slarvigt benämnt “Full HD”).
  • Minst 2 HDMI-ingångar.
  • Inbyggd digitalmottagare för DVD-T (Boxer-marksänt). Brukar inte innebära högre pris, så lika bra att ha det…
  • VESA-fäste (standardiserade skruvhål). En klar fördel vid väggmontering, vilket starkt är att rekommendera.

En kompis köpte nyligen denna Philips LCD platt TV för 9 990 på Media markt, när de hade en drive. Verkar vara ett mycket vettigt köp. (Denna TV har gått upp i pris nyligen). Här finns bilder på Philips LCD:n. Faktiskt en TV jag själv kan tänka mig, om jag nu skulle bytt TV idag och velat slippa beslutsångest… fast halva nöjet är väl att surfa runt och ha beslutsångest. Eller? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *