Kommer iPhone 5 i september? Med A5 CPU?

iphone 4 - facetime homeNya rykten gör gällande att iPhone 5 kommer släppas i september. Bloombergs källor ska ha insyn i Apples planer och de säger att iPhone 5 kommer ha samma processor som iPad 2, dvs en A5 dual core CPU. Vidare sägs iPhone 5 få en bättre kamera, på 8 megapixel.

Själv tycker jag detta låter fullt rimligt och i linje med vad vi kan förvänta oss. Min egen gissning är att iPhone 5 får samma display som iPhone 4, eller åtminstone samma upplösning. iPhone 4 har fortfarande en av de bästa skärmarna på marknaden.

Artikeln fortsätter under annonsen


Har Apple designat om antennen på iPhone 5?

En egen teori är att Apple har valt att designa om antennen på iPhone 5, med tanke på de antennproblem som drabbade vissa iPhone 4-användare. En sådan om-design skulle kunna förklara att iPhone 5 släpps senare än “normalt”. Radioutveckling är nämligen tidskrävande då det bland annat kräver mycket testning och mätningar på hårdvara och även intrimning av produktionslinor.

Jag hoppas också att Apple får in ett NFC-chip i iPhone 5, det blir i så fall ett bra steg mot smidiga mobilbetalningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *