iPhone 3G, den bäst säljande mobilen hos Telia i augusti

Telia sålde fler iPhone 3G än USB-modem i augusti, enligt DI.se. Därmed låg iPhone 3G etta på försäljningstoppen. Normalt ligger USB-modem och billigare kontantmobiler högst på försäljningslistorna. Detta kan således vara ett trendbrott. iPhone 3G är en avancerad, men samtidigt mycket lättanvänd telefon, därigenom bör den tilltala stora användargrupper. Det faktum att den innehåller en fullfjädrad iPod (mp3-spelare) gör också att man kan motivera ett inköp. Konkurrenterna ligger främst i smartphone-segmentet riktat mot företagare och avancerade användare. Detta är inte sällan telefoner med stort antal knappar och krångliga menyer.

Användarmässigt är iPhone 3G en dröm, speciellt i jämförelse med många smart-phones. iPhone har egentligen bara 1 fysisk knapp man behöver använda. De andra telefonerna framstår helt enkelt inte så smarta längre. Något som Steve Jobs redan dragit nytta av i sina föredrag om iPhone.

Artikeln fortsätter under annonsen


Steve Jobs säger i denna intervjun om iPhone ungefär att: “vi gjorde den inte för att slå mot några konkurrenter, utan för att vi tyckte oss se att ingen annan gjorde det vi ansåg var rätt produkt” och att iPhone är “mer kraftfull än någon annan telefon och ändå mycket enklare att använda”.

Det är svårt att argumentera emot. Själv skulle jag lätt kunna rekommendera pensionärer med dator att köpa en iPhone 3G. Skärmen är mycket tydlig, det är inga små sifferknappar och telefonen har en allmänt logisk uppbyggnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *