iPad: Snabb surfplatta som funkar bra för socialt surfande

Idag har jag varit och hämtat min iPad, som legat och väntat på mig ett tag. En bekant köpte en iPad till mig när de ändå var i New York, eftersom iPad inte finns att köpa i Sverige än. Den som vill kan dock beställa en iPad från USA till Sverige.

Här kommer mina första intryck efter några timmars användning.

Artikeln fortsätter under annonsen


 • iPad startar från helt avstängt läge på ca 20 sekunder, vilket är klart snabbare än iPhone.
 • iPad är snabb, apps startar klart snabbare än på iPhone. För mig som har en iPhone 3G är skillnaden mycket stor.
 • Surfning på reklamtunga nyhetssajter fungerar förvånansvärt bra. Det är enkelt att scrolla och zooma.
 • Skärmen är MYCKET bra, ljusstark och tydlig. Betraktningsvinkeln är fenomenal!
 • iPad är lätt att samlas kring för socialt surfande. Den är lätt att skicka runt, vilket är bra om man vill visa bilder eller demonstrera något. Surfar man med en iPad liggande på bordet, så kan alla runt bordet se vad som händer.
 • Det virtuella skärmtangentbordet fungerar bra för att svara på mail, men ska man skriva mycket text är ett bluetooth-tangentbord att föredra.

Har du en fråga om iPad, skriv en kommentar nedan, så ska jag försöka svara. Jag tar också gärna emot tips på bra iPad-apps. 🙂

4 comments for “iPad: Snabb surfplatta som funkar bra för socialt surfande

 1. Har du en jailbreakad iPhone så ta hem MyWi. Får din iPhone att agera 3gmodem åt paddan på ett så enkelt sätt som det bara går.
  Med den Appen i iPhone så behöver man inte sukta efter iPads 3G-version det minsta.

  I övrigt så är det väl svårt med iPad-apparna. Tycker själv de svenska apparna är de som nyttjas bäst i min iPhone, och de finns ju inte till iPad än.
  Det är väl om du finner några roliga spel.
  Sambon spelar mestadels Solitaire medans ungarna gillar Sosiz HD. Själv kör jag Virtual Pool för tillfället. (dom få gånger jag får “låna” min padda vill säga).. 🙂

 2. @BlogOnTheGo
  MyWi är ett bra tips. Har tittat på det lite och det verkar vara en ganska bra lösning, även om det sägs dra en del batteri på iPhonen. Hur många timmars surf kan man få med MyWi på en fulladdad iPhone tro?

 3. @Anders

  Kan tänka mig att det drar en del batteri. Har bara tagit hem det o kollat så att det fungerade så jag har faktiskt inte en aning om hur mycket det rör sig om.
  Men har man med sig paddan till något hotell eller stuga eller så finns ju ofta möjlighet o ha laddsladd i telefonen under tiden. Eller i bilen om man har billaddare.

  Får iaf mig till att inte tänka på en 3g version av iPad. MyWi räcker för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *