iPad mini – En komprimerad iPad 2

I ipad mini vitkväll presenterade Apple som väntat iPad mini. Den har en skärm på 7,9″, att jämföra med vanliga iPads 10″. Skillnaden låter inte så stor, men den är tillräckligt stor för att ha avgörande betydelse. iPad mini ska gå att hålla med en hand, dels tack vare den mindre skärmen och dels tack vare smalare ram till vänster och höger om skärmen än på vanliga iPad.

Rent tekniskt är iPad mini i princip en iPad 2, men i komprimerat format och med lightning-kontakt förstås. Kameran fram är också bättre, facetime HD (720p). Upplösningen på skärmen är 1024×768, samma som på iPad 2. Fast eftersom iPad mini har mindre skärm, så kommer skärmen upplevas som skarpare än på iPad 2.

Artikeln fortsätter under annonsen


Priserna på iPad mini har precis publicerats i Apple store och priset för iPad mini ligger på 2995 kr för modellen med wifi och 16GB minne. Förbeställning av iPad mini startar 26 oktober och den kan köpas i butik från 2 november.

Vanliga iPad fick också en uppdatering idag, den har nu också lightning-kontakt och fick en ny processor A6x, som ska vara dubbelt så snabb som processorn i iPad 3. Eller new iPad som apple valde att kalla den. Det börjar bli rejält förvirrande med alla olika modeller av iPad nu. Den uppgraderade iPad 3 som presenterades idag är, och kallades under presentationen, 4:e generationens iPad. På Apple store kallas den nu iPad med retina-skärm. Jag kommer nog kalla den iPad 4, rätt eller fel…

Lästips: Idg om iPad mini, Tkj om Apple-eventet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *