Gratis program för shoutcast internetradio på iPhone, Flycast

Äntligen har jag hittat ett gratis program för internetradio/shoutcast på iPhone. Programmet heter Flycast och finns att hämta gratis på App StoreSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Flycast och finns att hämta gratis på App Store i App store?. Sedan tidigare finns ju t.ex. Nullrivers program Tuner Internet Radio på App StoreSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Tuner Internet Radio på App Store i App store? för 45 kr. Men gratis är ju som bekant alltid gott (även om jag redan köpt flera andra spel och program till min iPhone 3G).

Flycast har inbyggd sökning efter stationer, baserat på artistnamn, nyckelord och dessutom sökning på shoutcast. Kan vara bra att veta att du behöver registrera dig (också gratis) på Flycast för att kunna spara favoriter/historik över kanaler i programmet. Dock går det utmärkt att utan registrering söka kanaler i den inbyggda guiden eller söka efter shoutcast-kanaler genom att ange en del av kanalnamnet.

Artikeln fortsätter under annonsen


Flycast har kraschat 1 gång för mig hittills, men efter att ha startat om min iPhone 3G verkar programmet fungera igen. Flycast är relativt nytt (släpptes 10 september), så man kan ha överseende med någon liten barnsjukdom. Uppdateringar kommer garanterat framöver.

Detta är garanterat ett av de bästa programmen jag har i min iPhone.

Här hittar du en recension av Flycast med screenshots.

Just nu lyssnar jag på DonDJ.nl via full EDGE-mottagning och det fungerar finfint. 19 sekunder buffrade. DonDJ är för övrigt en mycket bra kanal om du gillar trance, typ Armin van Buuren, Tiesto, Oakenfold m.m. 🙂

Hittade en video med screenshots från Flycast. Kommentera gärna om du testat Flycast eller har tips på andra bra program för iPhone!


Besök och gilla gärna Omteknik.se på Facebook.

2 comments for “Gratis program för shoutcast internetradio på iPhone, Flycast

  1. cjl
    fredag, 14 november 2008 kl. 20:03

    Flycast var ju trevligt, men man kan ju inte lyssna på egna strömmar. Du råkar inte känna till ngn iFån-app som klarar av valfria ice/shoutcasts?

  2. fredag, 14 november 2008 kl. 23:55

    @cjl: Du kan förvisso söka upp shoutcasts via flycast och favoriter kan sparas om man registrerar sig. Håller dock med om att det är krångligt.
    Jag rekommenderar att du testar Fstream. Läs mer om Fstream här: http://www.omteknik.se/shoutcast-pa-iphone-lyssna-pa-strommande-mp3-internetradio/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *