Gevalia 1853 gold, ett riktigt gott kaffe

Om du gillar kaffe, kan jag kan verkligen rekommendera dig att testa Gevalias lite exklusivare kaffe, Gevalia 1853 gold. Det finns en mörkrostad sort som heter 1853 Passion också, men den har jag inte testat (hette tidigare 1853 Dark).

För en tid sedan testade jag en del olika kaffesorter, både färdigmalt bryggkaffe och kaffebönor att mala själv. Givetvis kan man få bäst resultat om man har en egen bra kaffekvarn och bra bönor. Samtidigt blir det en del pyssel med en kaffekvarn och det blir lätt spill. Om man inte har en kaffebryggare med inbyggd kvarn förstås. Jag kom fram till att färdigmalt bryggkaffe är väldigt praktiskt helt enkelt och det finns tillräckligt goda färdigmalda kaffesorter. Förvara alltid kaffet väl tillslutet i kylen, så håller det sig färskt längre. Detta gör en klar skillnad!

Artikeln fortsätter under annonsen


Efter min testperiod har jag nästan bara köpt Gevalias 1853 gold. Om du bjuder någon på detta kaffe, finns det ganska goda chanser att de spontant kommer kommentera att det var ett gott kaffe och undra vilken sort det är. Eftersom kaffet är godare än andra sorter, så är det tyvärr också dyrare. Fast jag brukar resonera såhär, att även om 1853 gold nu kostar runt 31-32 kr/400g, vilket är klart dyrare än “vanligt bryggkaffe”, så kostar fortfarande en kopp kaffe en bit under 1 kr.

Gevalia har också en kampanj på 1853, att man kan testa och få pengarna tillbaka om man inte är nöjd (sitter isåfall en liten klisterlapp på paketet). Så vad har man att förlora? Livet är för kort för att dricka dåligt kaffe. 🙂

Om du bestämmer dig för att prova eller redan har provat Gevalia 1853 gold eller passion, så blir jag glad om du skriver en kommentar nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *