De eller dem eller dom? Skrivtips

I många forum är det si och så med språkkänslan. Ett mycket vanligt fel i det skrivna språket är sammanblandningen mellan de och dem. Dom är talspråk och bör helst undvikas i skrift. En del kan inte skilja mellan orden de och dem. Ibland kan man faktiskt bli lite osäker själv. Idag hittade jag ett mycket bra tips för dem som är osäkra, på sajten iKlartext om de eller dem. I korthet går tipset ut på att testa jag/mig i meningen istället. Om mig känns rätt, så är dem rätt. Om jag känns rätt, så är de rätt. Alltså: Mig = Dem, Jag = De. Vi testar!

Jag spelar innebandy. De spelar innebandy.

Artikeln fortsätter under annonsen


Fråga mig om webbutveckling. Fråga dem om webbutveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *