Chippen + Saudiarabien = Vissa tycker han ska kastas ut ur landslaget

Skummade igenom fredagens SVD och fastnade i kolumnen “Släng ut Chippen från landslaget“, av kolumnisten Anna Larsson. Då och då läser man artiklar där man stillsamt undrar; – Hur kom den här grejen in i tidningen?

En snabb sammanfattning är att Chippen fått ett fett 83-miljoners kontrakt för att spela fotboll i Saudiarabien. Landet, har som bekant, ett diskutabelt förhållningssätt till jämställdhet och kvinnor. Kolumnisten anser därför att Chippen tagit ett felaktigt beslut och borde kastas ur landslaget. Eller som hon själv uttrycker det, “Det går inte att respektera en människa som sålt sin själ för 83 miljoner som galjonsfigur för en av världens värsta förtryckarregimer”.

Artikeln fortsätter under annonsen


Med kolumnister är det svårt att veta om det de uttrycker är deras verkliga seriösa åsikt eller en “anammad åsikt” för att väcka debatt. Men likväl är det en åsikt. En åsikt som vissa en andra bloggare sågat jämns med fotknölarna, som “Låg begåvning, tankefel och feministkräx“.

Den logiska förlängningen av resonemanget skulle då kunna bli att Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl skulle lämna Tre kronor, eftersom Ryssland är inblandat i en väpnad konflikt?

Själv kan jag inte se att något i Saudiarabien ändras om Chippen stannar hemma? Kan något bli markant sämre av att han åker dit? Influenser och idéer utifrån har varit av godo för många länder. Förändringar kommer till stånd genom förflyttning och öppna dörrar, inte genom låsta positioner och murar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *