Bra test av kameran i iPhone 5 vs iPhone 4S vs Galaxy S3

iphone 5 vit framsida baksidaIDG har testat kameran i nya iPhone 5 och “sågar den“, utan att egentligen säga att den är direkt dålig. Märklig rubriksättning? I mitt tycke har Gizmodo ett bättre test här, där du lätt kan se bilder tagna med olika mobiler sida vid sida och jämföra.

Den slutsats jag drar av Gizmodos kameratest är att:

Artikeln fortsätter under annonsen


 • iPhone 5 är bättre än iPhone 4S.
 • Samsung Galaxy S3 är bättre än iPhone 5 för bilder i dåligt ljus
 • iPhone 5 är bättre än Samsung Galaxy S3 vid bra ljus/utomhusbilder.
 • Nokia 808 PureView är bättre än alla ovan. (Dock kör den Symbian som OS, vilket säkert sänker intresset).

Vilka slutsatser drar du? Länka gärna till andra intressanta tester av kameran i iPhone 5.

3 comments for “Bra test av kameran i iPhone 5 vs iPhone 4S vs Galaxy S3

 1. Hej!
  Jag tittar alltid på din sida först om jag haft nåt problem. Jag har haft både iPhone 4 och iPhone 4s. Då jag tar mycket bilder köpte jag en iPhone 5 eftersom kameran skulle vara bättre. Min mobils kamer är värdelös. Undrar om det är nåt fel på min mobil. Har jag blixten på eller i auto-läge blir bilderna nästan svarta. Har testat att ta i olika ljusförhållanden. Tar jag en bild inne i t ex köket så blir bilden lite suddig om inte objektet är helt still. Dessa problem upplevde jag inte med iPhone 4 s. Den kameran var jag mycket nöjd med.
  Finns det nåt jag kan göra, är det fel på min mobil tror du, eller har du nån tanke om varför det blir svarta bilder? (Inte kolsvarta, men jag måste redigera dem i ett bilbehandlingsprpgram för att kunna se bilden.)
  Oerhört tacksam för svar.

 2. @Malin
  Oj, svårt att säga utan att se bilderna, men på din beskrivning låter det ju som kameran kan vara felaktig. Har du någon bekant som har en iPhone 5 också, så kan ni ju testa att fota samma sak och jämföra resultatet. Eller gå till butiken där du köpte din iPhone och be dem jämföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *