Bra mus till min laptop? Tipsa mig gärna

Nu har jag haft min laptopmus, en Logitech mouseman traveler, i drygt 8 år. Jag använder den förvisso inte så ofta, men det måste nog ändå betecknas som ett mirakel att den överlevt alla hårda tag i olika väskor. Jag rankar den absolut bland de bästa produkter jag någonsin köpt. logitech mouseman travelerDen har en väldigt exakt och distinkt känsla. Komforten är väl sådär, som på alla laptopmöss. De är inte gjorda för långvarigt arbete helt enkelt.

Knapparna på musen har dock börjat bli lite mindre känsliga nyligen. Kanske finns det ett samband med den oidentifierbara “dammgegga” som skymtar under aluminiumöverdelen som utgör knappyta? 😉 Eller så har microswitcharna helt enkelt fått nog av allt klickande.

Artikeln fortsätter under annonsen


Nu letar jag alltså efter en ny mus till min laptop. Alltså en mindre modell än de vanliga mössen.

Vill du hjälpa mig att välja laptopmus?

Just nu funderar jag mest på Logitech V150, som är en lasermus med kabel.

Om jag trots allt bestämmer mig för att köpa en trådlös laptopmus, så verkar – häng med nu för namnet är låååååångt – Logitech VX Nano Cordless Laser Notebook Mouse for Business bra. Lite dyr enligt Prisjakt, men bra enligt de flesta som testat.

Men, jag vill faktiskt helst ha en laptopmus med sladd. Konstigt nog verkar det vara svårt att hitta en laptopmus av bra kvalité med sladd? Det finns en uppsjö av billiga modeller, som jag förmodar är rent skräp.

Mina krav ser ut så här:

  • Laptopmus med bra känsla, exakthet och bra kvalité
  • USB-anslutning via kabel (EJ trådlös).
  • Scrollhjul
  • Helst lasermus (då fungerar den på nästan alla underlag, vilken min nuvarande optiska inte gör)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *