Bildbeviset: iPad 3 får inte 4G i Sverige?

Det pågår just nu vilda spekulationer kring om iPad 3 (nya iPad) kommer fungera med svenskt 4G/LTE. I Sverige använder vi nämligen andra frekvensband för 4G än i USA. Apple har hittills pratat om två versioner av iPad 3, en med frekvenser anpassade för AT&T och en med frekvenser för Verizon. Ingen av dessa två versioner passar svenskt 4G/LTE.

Just nu ser det ut som vi i Sverige kan bli utan ett fungerade 4G i nya iPad. Vi får troligen nöja oss med HSPA+ (riktigt snabbt turbo-3G), inte fy skam det heller förvisso, men 4G/LTE är ändå ett snäpp vassare.

Artikeln fortsätter under annonsen


Beviset?

Jag hittade ett tips i en kommentar här på IDG. Där hävdas att Apple tidigare hade skrivit “4G service for iPad is available from the following carriers” på sin svenska hemsida, och listat svenska operatörer. Senare byttes denna text ut till “Cellular data service for iPad is available from the following carriers”.

Jag bestämde mig för att titta i Googles cache för http://www.apple.com/se/ipad/ och mycket riktigt, tidigare stod det “4G service for iPad is available…”.

Se bilder nedan.

Före:

ipad3-4g-service-for-ipad-cropped

ipad3 4g service for ipad

Efter:

ipad3-cellular-data-service-cropped

ipad3 cellular data service

 

Uppdatering: 2012-03-15: Apple har bekräftat att nya iPad INTE kommer kunna använda 4G/LTE-nätet i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *