Bild på pinsamma fotbollsspelare: skyll på domaren bara!

På tisdag spelar Sverige mot Grekland i fotbolls-EM. Aftonbladet påpekar nu att en så kallad “skräckdomare” ska döma matchen. Den aktuella domaren, Massimo Busacca, dömde i höstas en match mellan Norge och Grekland. Matchen innehöll många fula fasthållningar på fasta situationer, något som inte beivrades av domaren. (se bilden i artikeln hos aftonbladet länkad ovan)

Visst låter detta fel, men själv tycker jag främst spelarna har ett stort ansvar. Det är patetiskt att se vuxna män agera på det sättet. Man kramas i straffområdet på hörnor, drar varandra i byxor och tröjor, lägger sig ner för att få billiga frisparkar, kastar sig och vrider sig extra i hopp om att motståndaren ska få varning. Hur länge ska vi acceptera detta elände på fotbollsplanen? I hockeyn, framförallt i NHL, har man tagit krafttag mot fasthållningar och spelförstörande moment. Sporten har blivit mer publikvänlig, med fler målsituationer och utrymme för tekniska lirare. När ska fotbollen följa efter?

Artikeln fortsätter under annonsen


Låt oss hoppas att årets fotbolls-EM inte blir en Hollywood-produktion.

Italienska landslaget har för övrigt under träning råkat ut för anfall på oväntat sätt. Läs mer “bikinichocken” på Metro och se film nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *