Betala OCR-räkningar enkelt med Handelsbankens app

handelsbanken app iphoneHandelsbanken har en riktigt bra app till iPhone (finns även till Android), Handelsbanken mobiltjänst. Med appen kan du bland annat godkänna e-fakturor och betala räkningarna, genom att scanna OCR-nummer och belopp med kameran. Du kan visserligen “bara” betala till mottagare som du sedan tidigare har inlagda på din Internetbank, men detta är förstås en säkerhetsgrej.

Du loggar in i appen med personnummer och en pin-kod. För att kunna använda mobiltjänsten måste du först aktivera den. Aktivering görs snabbt och enkelt via Handelsbankens internettjänst (om du använt banktjänsten via telefon tidigare så ska pinkoden till mobiltjänsten vara den samma). “Avtalet tecknar du via Handelsbankens Internettjänst under menyn Telefon och mobil.”

Artikeln fortsätter under annonsen


Övriga funktioner i Handelsbankens app:

  • Saldo och transaktioner
  • Överföringar mellan egna och andras konton
  • Kommande betalningar
  • Öppna och stänga kort för internetköp
  • Öppna och stänga kort för köp och uttag i utlandet
  • Ladda kontantkort

OCR-lösning för dig som inte har Handelsbanken?

Om du inte har Handelsbanken, eller helt enkelt inte vill använda deras app, så kan du använda appen iGiro för att scanna OCR-nummer.

SEB, Skandiabanken och ICA-banken har också bankappar med stöd för OCR.

Handelsbankens app för iPhone och Android

App store: Handelsbanken mobiltjänstSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Handelsbanken mobiltjänst i App store?

Android market: Handelsbanken mobiltjänst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *