Är din iPhone död? Testa en hård reset!

Är din iPhone helt död? Har den hängt sig och vägrar starta om? Läs nedan innan du ringer supporten.

Min svåger kontaktade mig för någon vecka sedan…

Artikeln fortsätter under annonsen


hofflander
23.25
Min iphone dog!!
Snyft.

Anders
23.26
va?

hofflander
23.26
den dog.
pangbom bara.
inget händer.

Anders
23.26
vad gjorde du innan?

hofflander
23.27
fick ett sms. kollade det. gjorde nåt annat i en kvart. tillbaka till telefonen. tryckte på hemknappen. ingen respons. tryckte igen. inget. försökte med onoff-knappen. inget. i med laddkabeln. inget.

Anders
23.27
det var inte så att batteriet var lågt?

hofflander
23.28
nej knappast, fulladdat i morse och använt telefonen väldigt lite idag.
och det kommer inte upp ngn laddsymbol när man sätter i laddaren.

Anders
23.30
prova att hålla inne home + on-knappen i 5 sekunder o se om den startar om

hofflander
23.31
VAAAA???? den startar om???
ojdå.
och jag som just felanmälde.

Anders
23.32
så nu startar den?

hofflander
23.32
laddsymbolen dök upp iaf

Anders
23.32
ett livstecken är alltid bra

hofflander
23.32
märklig apparat
tack! hur ska man veta sånt härnt?

Anders
23.33
kunskap man föds med antar jag?

hofflander
23.33
inte jag!

Anders
23.33
Det som skiljer nördar från vanliga dödliga. Eller något ditåt

hofflander
23.34
undrar om de blir sura på halebop nu när de får skicka packmaterial helt i onödan…

Anders
23.34
Visste att det fanns något slags “hård reset”, men var tvungen att googla exakt hur man gör.

hofflander
23.36
du ska få en chokladbit av mig nästa gång vi ses!
nu ska jag lägga mig!

Anders
23.36
Härligt. Funderar på om detta blir en bra bloggstory

hofflander
23.37
jaaaaa!!! jag vill vara med på bloggen!
vill du ha en högupplöst bild på mig så säg till!

Anders
23.37
Underbart. Alla vill vara kändisar! *hehe*
Har du någon med badbyxor?

hofflander
23.37
ska kolla. nu: sängen.
hejsi svejsi

Anders
23.37
Fint. Gonatt!

Är din iPhone död, bör du alltså testa att hålla inne home + on-knappen i 5-10 sekunder eller mer och se om den startar. Fungerar inte det heller, kontrollera så batteriet är laddat.

96 comments for “Är din iPhone död? Testa en hård reset!

 1. Skrev tidigare om min iPhone 3gs som plötsligt dog.
  Fick till slut tag på Telenors iPhone-support. De tyckte jag skulle skicka in telefonen. När jag kom till Telenor fick jag svaret att eftersom jag inte hade någon garanti kvar skulle de troligtvis skicka tillbaka den utan åtgärd. Jag fick tipset att istället gå till en lokal “verkstad” som var mycket snabbare och billigare. Så det gjorde jag. En dag senare hade jag en du fungerande iPhone igen med ett nytt batteri och en ominstallering av mjukvaran. Bara 795:- fattigare. Det tackar vi för.

 2. Tack så jättemycket för tipset, hände precis det samma för mig o nu funkar den igen….bor i Shanghai o såg framför mig att jag skulle behöva gå iväg o laga den o förklara mig på kinesiska, men nu slapp jag det :-D….Tack o Bock !!

 3. Tack för detta tips! Flickvännens iphone 4s var stendöd, sen gick jag in på detta och sen funkade det igen =D Tur att det finns människor som ni 🙂

 4. köpta iphone 3 på blocket, kan ej sätta på den. kommer upp apple symbolen ibland laddnings grejen. vet inte vad jag ska göra?? nåt förslag???

 5. köpta iphone 3g på blocket, kan ej sätta på den. kommer inte upp apple symbolen och dator känner inte av iphone jag byte batteri men inget händer hell död. jag såg på display ett bränt märke kanske .vet inte vad jag ska göra?? nåt förslag

 6. Tappade idag min iphone 4s, baksidan sprack vid kameran och telefonen dog. Försökte sedan allt vad gäller laddning samt att hålla in på/av-knappen länge, likaså “home”-knappen som det tipsats om men inget funkade. Gick sedan en stund och höll in båda nämnda knappar samtidigt en stund och vips så gick den igång!!! Allt verkar fungera.

 7. Tyvärr… Stendöd… Kände till tricket med Mac motsvarighet till ctr alt del men min 3G vägrar att starta trots orginalladdare… SUCK! Bara att skrota?

 8. Tack som fan det funkade perfekt! Dock så hade inte min mobil fastnat utan den hade fått blackscreen när jag tog upp den ur fickan

 9. Provade att hålla inne båda knapparna i 5-10sek, hände inte ett smack, ingen kontakt varken i datorn eller i väggen.. =(
  Inget verkade funka..
  Tillslut var det någon smart person som skrev att prova med att hålla in tills apple märket visades, och vips så funka det!! Kanske tog 20 sek men nu lever den igen!!
  Tack!! Lyckan är total!

 10. Bra info, vart helt ställd och gogglade och hittade det här direkt och det funkade . Men vilket j..a skit iPhone. varför hände det här, inte gjort någonting !!
  tack iallafall

 11. Har försökt med detta. Men får det inte att funka. Den dog i sammband med uppdateringen. Så nu när jag startar den får jag upp iTunes sympolen och bild på usbkontakten? Har försökt koppla upp en mot iTunes och återställa den men inte heller det fungerar. Tips?

 12. Lina :Har försökt med detta. Men får det inte att funka. Den dog i sammband med uppdateringen. Så nu när jag startar den får jag upp iTunes sympolen och bild på usbkontakten? Har försökt koppla upp en mot iTunes och återställa den men inte heller det fungerar. Tips?

  Exakt samma sak hände med min Iphone nyss, vet inte vad jag ska göra. . 🙁

  HJÄLP TACK!

 13. Tusen tack för hjälp! Min 3gs stendog helt utan förvarning trots 80% batteri. Googlade och hittade denna sida, tusen TACK åter igen!! Jag trodde den avlidit för gott… man lär sig något nytt varje dag;-)
  //Emma

 14. hej, har hållt inne home knappen och den vanliga startar knappen as länge. Och fick inget livstecken av mobilen. Börjar bli väldigt orolig nu vet inte hur jag ska ta mig till.. några tips snälllaaaaaa ?

 15. Tack så mycket:) fick visa dottern att mammor också kan 😉 Hon kunde inte 😛
  Nästan ny 4:a som bara dog, jag tänkte skicka iväg den men googlade lite först och nu så får hon se till att föra över allt viktigt till minneskort o dator 🙂

 16. min dotter fick en Iphone 4, begagnad. Skulle ändra lite på den och den stängdes av. Mitt ex som hade haft telefonen kom inte ihåg koden till telefonen och vi slog fel 3ggr, Nu hittar vi inte PUK-koden,, Hur kan vi låsa upp den,, ?

 17. har testat allt som går.. min iphone 5s är död..
  hade lagt den på laddning som vanligt en kväll, sedan när jag skulle hämta den så va den död.. vad är felet? mvh Filip.

 18. Har hänt exakt samma sak med min iPhone 4! Hade precis laddat den ( 100% ) skickar iväg ett sms och lägger i fickan. När jag tar upp den så år den helt död. Men problemet är att min starta knapp är sönder. Hur gör jag då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.