App för att lyssna och svara på mail i bilen

Brukar du läsa mail på din iPhone medan du kör bil? Det är inte så lämpligt, men det är säkert inget ovanligt fenomen. I en undersökning för 2 år sedan konstaterades t.ex. att var fjärde småbarnsförälder läser SMS när de kör bil.

Appen Text’nDrive försöker lösa en del av det här problemet genom att läsa upp inkommande mail. Det går dessutom att svara på mailen, genom att tala in ett svar. Appen är än så länge bara förberedd för engelska, så de svenska mailen låter roligt och är inte helt enkla att begripa. För den som får mail på engelska och kör mycket bil kan detta säkert vara användbart. För oss svenskar ser jag mest den här appen som en rolig idé och en kul grej att testa.

Artikeln fortsätter under annonsen


I gratisversionen kan du lyssna på korta mail. Vill du kunna lyssna på längre mail och även svara är det Pro-versionen som gäller.

App store: Text’nDrive Lite, Text’nDrive Pro

Hur fungerar Text´nDrive?

text n drive screenshot iphoneJag noterade att textinnehållet i inkommande mail skickas till Text’nDrives servrar och där översätts till ljudfiler. Dessa ljudfiler spelas sedan upp på din iPhone.

Företaget som ligger bakom appen lovar att inte spara mailens textinnehåll och att löpande radera ljudfiler, men alla kanske inte känner sig helt bekväma med den här tekniska lösningen av integritetsskäl…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *