Anders äntrar bloggosfären

Nu äntrar jag äntligen bloggosfären efter en lång tids funderande. Valet av bloggsystemet WordPress var ganska naturligt, men att välja theme (utseende) var desto klurigare. Det finns tusentals att välja på och när jag äntligen valt så kom ett litet bakslag. Givetvis fanns inte det theme jag ville ha översatt till svenska. Nåväl, det tog väl inte mer än 1h att översätta. Hittar ni något ställe med engelska på sidan, så släng iväg ett mail till mig. Tack på förhand!

Hur startade allt då? Jo, min första Internetupplevelse fick jag 1994 och då var alla länkar “vackert” blå. På den tiden gick det utmärkt att surfa “snabbt” via 28k8 modem som var minst 20x långsammare än dagens bredband (ett 28k8-modem kostade för övrigt ca 3000 kr när jag köpte). Någon gång runt 1995-1996 började jag fila på min första hemsida och på den tiden var spräckliga bakgrunder och snurrande eller blinkande e-post-symboler högsta mode. Mottot verkade vara: ju fler blinkande saker, desto bättre. Tur att modet även inom detta område ändras snabbt. Sedan 1997 har jag sedan utvecklat olika sajter som X-jobb, åt företag, föreningar, bekanta och mig själv. Numera utvecklar jag på hobbybasis och helst åt mig själv. Förhoppningsvis är också det jag gör till nytta för andra. Filmakuten är ett bra exempel på en sådan sajt som jag driver tillsammans med en kompis.

Artikeln fortsätter under annonsen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *