Analytics pro: Vass iPhone-app med webbstatistik

Google analytics är ett väldigt bra, kraftfullt och gratis verktyg för att mäta och analysera trafik på hemsidor. Har du en blogg eller hemsida, så använder du kanske redan Analytics? Om inte, bläddra ner för mer information om analytics.

Analytics pro iphone statistikAppen Analytics proSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Analytics pro i App store? ger dig tillgång till din Analytics-statistik i iPhone. Du loggar in med ditt Google-konto och vips listas alla sajter som ligger i din(a) Analytics-profil(er). Appen är väldigt enkelt att använda, känns gedigen och den enda finessen jag saknar är statistik över Adsense-intäkter. Det finns med andra ord grafer och siffror över antal besök och besökare, statistik över nyckelord, trafikkällor, bästa innehållet m.m.

Artikeln fortsätter under annonsen


49 kr är ett ganska högt pris för en app som egentligen “bara presenterar befintlig information” och inte bjuder på några stora överraskningar. Men, jag tycker ändå appen är värd pengarna. Man får tänka på att detta är en nischad app som är riktigt välgjord. För den som driver en eller flera sajter och vill ha koll på sin trafik, så är Analytics pro ett givet köp!

App store: Analytics proSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Analytics pro i App store?

Fotnot: Till höger ser du statistik från en av mina andra sajter.

Vad används Google analytics till?

Med Analytics kan du förstås mäta antalet besökare, men många fler möjligheter finns. Här nämner jag några som jag själv gillar:

  • Se bästa innehållet, dvs vilka av dina undersidor som har flest besök.
  • Se vilka nyckelord som besökare har sökt på för att komma till sajten.
  • Bra översikt över intäkter från Google adsense (om du använder adsense-annonser på din blogg/sajt OCH har länkat ditt adsense-konto till analytics).
  • Se från vilka sajter och sökmotorer som dina besökare kommer.

Har du en egen WordPress-installation, så kan jag rekommendera pluginen Google analytics for wordpress, som enkelt integrerar din Analytics-kod i bloggen. Pluginen har dessutom stöd för att mäta adsense-intäkter.

Har du någon fråga om appen, Google analytics eller Google adsense? Det är öppet för kommentarer och frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *