2 appar som undviker Telias blockering av IP-telefoni

Igår skrev Dagens industri om det italienska företaget Messagenet, vars app kringgår Telias kommande blockering av IP-telefoni. Läs: Avgiftsuttag för/blockering av Skype, Viber m.fl. tjänster. Appen som företaget i Di:s artikel utvecklat är Messagenet talkSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Messagenet talk i App store?. I SVD:s artikel citeras Messagenet:

“Vi har implementerat vår obfuskeringsteknik för att höja vår service och erbjuda en bättre upplevelse för våra kunder. Samtidigt vill vi värna om ett obegränsat internet, där bandbredd hålls öppet till vad folk än vill använda det till och där nätets neutralitet respekteras”

Obfuskering betyder i korthet att man bäddar in voip-data i något datapaket som ser ut som något annat än voip-data. En varg i fårakläder så att säga.

Artikeln fortsätter under annonsen


Spokn undviker också Telias blockering

spokn logoEtt annat alternativ är appen SpoknSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Spokn i App store?, som också går runt blockeringar av IP-telefoni genom att obfuskera datatrafiken.

“The Spokn app is a client for the Spokn internet telephony service that works in all countries, including UAE, Saudi Arabia, Oman, Qatar and Kuwait.”

Telia/Sverige i nytt sällskap?

Ska vi lägga Telia/Sverige till ovan lista med länder också snart? Förenade arabemiraten, Saudiarabien, Oman, Qatar, Kuwait, Telia/Sverige.

Pinsamt, eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *