Varning: Dela inte din Facebook-status publikt av misstag

Facebook privacy announcementNästa gång du loggar in på Facebook kommer du troligen, om du inte redan gjort det, mötas av en ruta Privacy announcement som vill att du ska uppdatera dina inställningar. Jag vill höja ett varningens finger, Facebook vill nämligen gärna att du delar med dig av så mycket som möjligt publikt, till alla på nätet. Information om dig, arbete och utbildning, status-uppdateringar och foton m.m.

Du kan även läsa mer om detta på Readwriteweb.com

Artikeln fortsätter under annonsen


I nästa steg får du följande alternativ att välja på. Notera det som jag markerat med rött. Väljer du Everyone, så delar du med dig av informationen till alla på nätet. Det ryktas att vissa användare får Everyone förifyllt, medan andra får Old settings.

Facebook update privacy settings


Besök och gilla gärna Omteknik.se på Facebook.

Old settings är ett givet val för mig i alla fall.

Mjukvaruutvecklare C++. Utvecklar även för webben med PHP/MySQL/WordPress. Driver flera olika sajter och bloggar. Flitig användare av iPhone.

1 comment for “Varning: Dela inte din Facebook-status publikt av misstag

  1. R
    lördag, 12 december 2009 kl. 15:33

    Bra att du varnar…. Fick själv mina alternativ markerade att de skulle vara tillgängliga för everyone. Upptäckte tack och lov det, men kan tänka mig att många missar det. Skitdåligt av Facebook att göra en sån sak!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *