Videosamtal på iPhone via 3G-nätet med Fring

iPhone 4 stöder hittills bara videosamtal via Wifi, men appen Fring har precis uppdaterats med stöd för videosamtal på iPhone via 3G-nätet. Tydligen ska det fungera även om du inte har iPhone 4.

En bra sak med Fring är att appen stöder röstsamtal till Skypeanvändare, både via Wifi och 3G-data. Fring var faktiskt före Skype med röstsamtal via 3G-nätet (data). Huruvida det är möjligt att ringa videosamtal från Fring till en datoranvändare med Skype har jag inte lyckats ta reda på än. Vet någon läsare?

Artikeln fortsätter under annonsen


Fring stöder inte Skype just nu, bara tillfälligt?

flera sajter framgår det att Fring tillfälligt har stängt av stöder för Skypesamtal, för att bereda plats för videosamtal mellan Fring-användare. Intresset för att testa videosamtal på iPhone 4 har tydligen varit mycket stort. Denna forumtråd är intressant om du vill följa vad som händer med Skype-stödet i Fring.

Fler uppdateringar i senaste Fring

I den senaste uppdateringen har Fring stöd för multitasking under iOS 4, så samtal kan tas emot medan andra apps kör. De har också lagt till funktionen “Social stream” som ska samla ihop tweets, facebookuppdateringar, chat och samtal på samma tidslinje. Adressboken har också uppdaterats.

Uppdatering 2010-10-20: Finns sedan en tid tillbaka inget stöd för Skype.

App store: Fring
Skanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Fring
 i App store?

OBS: Se till så att du har ett mobilabonnemang med fri datatrafik, annars kan det bli mycket dyrt att ringa med IP-telefoni på iPhone.

1 comment for “Videosamtal på iPhone via 3G-nätet med Fring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *