Svenska App store fungerar nu på iPad

Nu har Apple öppnat upp svenska App store, så butiken är tillgänglig även på iPad.

Tidigare gick det inte använda App store på sin iPad, utan var man tvungen att ladda ner alla apps via datorn och synka över dem till iPaden. Det fungerade förvisso bra, men nu blir det ännu smidigare när man kan ladda ner och köpa apps direkt på sin iPad. Jag har precis testat att uppdatera 7 stycken apps och det fungerade bra.

Artikeln fortsätter under annonsen


Det går nu också att ladda ner böcker till iBooks i svenska App store. Det är ännu endast gratis böcker som finns, men det är säkert bara en tidsfråga innan böcker går att köpa.

För att det ska fungera att ladda ner gratisböcker så behöver du först ladda ner iBooks från amerikanska delen av Appstore. För att du ska kunna göra det behöver du registrera ett amerikanskt iTunes konto. Vill du bara ladda ner gratis-apps, t.ex. iBooks, så behöver du faktiskt inte koppla något kreditkort till ditt konto. Följ instruktionen nedan.

Registrera ett amerikanskt iTunes store konto utan kreditkort

  1. Surfa till appen i App store som du vill hämta, t.ex. iBooks. Du kommer få ett meddelande “Request could not be completed… not available in the Swedish store”. Detta är normalt, klicka på Change store.
  2. Klicka på Free app för att hämta appen.
  3. Välj Skapa nytt konto i dialogen “Logga in för att hämta filer från iTunes Store” som dyker upp.
  4. Klicka på Continue för att fortsätta.
  5. Godkänn villkoren och klicka på Continue.
  6. Ange mail, lösenord och säkerhetsfråga. Klicka Continue. (mail skall ej vara samma som till ditt svenska konto, har du inget extra mailkonto så kan du skapa ett gratis på t.ex. gmail)
  7. Credit card, välj None.
  8. Ange kontaktuppgifter. På zip, state och area code (riktnummer) så måste du ange något som stämmer med USA. Ett exempel på zip är 12544, state NY, area code 518, telefonnummer ska vara 7 siffror. Zip-codes för USA kan hittas här.
  9. Du får nu ett mail till din mailadress. Klicka på länken i mailet, så förflyttas du till iTunes där du loggar in för att aktivera ditt konto.
  10. Klart! Med detta nyskapade konto kan du nu ladda ner gratis-apps i amerikanska delen av App Store.

För att byta mellan dina konton på iPad så bläddrar du längst ner och klickar på knappen Account: din email… Det kan vara bra att veta att gratis böcker går att ladda ner med både svenskt och amerikanskt konto.

1 comment for “Svenska App store fungerar nu på iPad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *