Skicka bilder mellan mobil och dator enkelt – Snapdrop

Mac och iPhone har Airdrop, vilket gör det väldigt lätt att skicka bilder och andra filer mellan enheter. Airdrop finns inte på Android, PC och Linux, men det finns ett bra alternativ. Snapdrop!

Airdrop för Android, iPhone, iPad, Mac, PC och Linux!

Med Snapdrop kan du enkelt skicka filer mellan olika enheter som är uppkopplade till samma Wifi (trådlösa nätverk). Du kan till exempel skicka bilder från en Androidtelefon till en Mac. Eller bilder från en PC till en iPhone. Det går också bra att skicka andra filer som PDF eller filmer. Observera att de enheter som du ska skicka filer mellan måste vara uppkopplade till samma Wifi-nät.

Artikeln fortsätter under annonsen


Skicka filer mellan mobiler och datorer – 3 steg

  1. Surfa till https://snapdrop.net/ på båda enheterna.
  2. På enheten du vill skicka från: Klicka på den andra enheten och välj fil att skicka.
  3. På den andra enheten: Acceptera att ta emot filen.*
Snapdrop på Androidtelefon

Som du ser på skärmbilden ovan ger Snapdrop varje enhet ett påhittat namn. Bilden ovan är från min Androidtelefon (en Xiaomi Mi 9) och den har fått namnet Pink Quokka. Datorn (Mac) som jag ska skicka filer till har fått namnet Plum Raven.

*) Det finns möjlighet att ställa in automatisk mottagning av filer. Det är smidigt om du ska skicka många filer och inte vill godkänna varje fil var för sig.

Är Snapdrop säkert?

Vad jag kan bedöma så är Snapdrop ett säkert sätt att skicka filer mellan enheter. Datan lämnar inte Wifi-nätet och överföringen ska vara krypterad. Tekniken som används heter WebRTC.

App för Snapdrop?

Det finns även en Snapdrop app som du kan installera. Fördelen med att installera appen ska vara att du i vissa appar kan komma åt funktionen Skicka/dela med Snapdrop.

Jag har inte testat Snapdrops app själv än. Har du testat appen får du gärna höra av dig med dina erfarenheter.

1 comment for “Skicka bilder mellan mobil och dator enkelt – Snapdrop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *