Skanna OCR-nummer med appen iGiro på iPhone

Nu har jag testat appen iGiroSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iGiro i App store? till iPhone, som löser den tråkiga uppgiften att skriva in räkningens OCR-nummer.

iGiro ska fungera ihop med alla* internetbanker och kan i dagsläget skanna OCR-nummer, belopp och post-/bankgironummer. För att iGiro ska fungera behöver du använda webbläsaren Firefox (har du en Mac finns ett separat program som fungerar med andra webbläsare också).

Artikeln fortsätter under annonsen


Du behöver inte göra några avancerade inställningar om du inte vill. Du kan ställa markören i OCR-fältet på Internetbanken och skanna med din iPhone. Jag uppskattade dock möjligheten att i Firefox ställa in vilka fält i Internetbanken som avser OCR-nummer och belopp. Efter de snabba inställningarna kan jag skanna räkningen utan att fundera på var markören står och iGiro fyller automatiskt i OCR och belopp i rätt fält. Smidigt!

Efter att ha testat 7 räkningar är jag redan lyrisk och kommer aldrig mata in OCR-nummer manuellt igen. Priset på 15 kr bör inte avskräcka någon. Kontrollera bara så att din iPhone och dator uppfyller kraven nedan.

Följande behöver du för att kunna använda iGiro

  • igiro iphone ocr appDator med webbläsaren Firefox 3.6 eller högre version och iGiros firefox plugin.
  • Datorn ska vara ansluten till ett lokalt nätverk (via kabel eller trådlöst nätverk/WLAN).
  • iPhone 3GS eller 4, ansluten till samma lokala nätverk som datorn (via WLAN). (iGiro fungerar alltså inte med iPhone 3G, eftersom dess kamera inte har autofokus)
  • Appen iGiro till iPhoneSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iGiro till iPhone i App store?.
  • Har du PC/Windows så behöver du ha Bonjour installerat (Bonjour är ett slags nätverksstöd som Apple ligger bakom, det gör att datorn kan prata med din iPhone enkelt).

Skriv gärna en fråga nedan om du undrar något om iGiro. Säkerhetsaspekten berör upphovsmannen Erik Andersson i ett blogginlägg här.

App store: iGiroSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till iGiro i App store?

* Fotnot: I App store står det att appen är testad med följande banker: Länsförsäkringar Bank, Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken, Skandiabanken, ICA-banken, Danske Bank.

4 comments for “Skanna OCR-nummer med appen iGiro på iPhone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *