Ping! Skicka textmeddelanden gratis mellan iPhones

ping push iphone screenshotping iphone screenshotping list iphone screenshotMed programmet Ping! kan du skicka textmeddelanden gratis till andra iPhone-användare som har samma program installerat. Du måste känna till den andres användarnamn på Ping-tjänsten. Programmet har stöd för push notiser, så du kan ta emot meddelanden utan att Ping är igång. När ett nytt textmeddelande kommer, så dyker notis-rutan upp och det ser alltså ut precis som om det hade varit ett SMS! Ping är som gratis SMS mellan iPhones alltså. Se skärmbilden till höger.

Första gången Ping startas väljer man användarnamn (my id). Det är detta namn dina vänner ska använda för att kommunicera med dig. Ungefär som ett msn-namn alltså.

Artikeln fortsätter under annonsen


Programmet är väldigt nytt, men verkar fungera bra. Följande små-buggar har jag hittat hittills:

  • Tidsangivelserna är inte rätt hos mig (hos mottagaren var vissa tider korrekta).
  • En gång kom samma meddelande 2 gånger hos mottagaren.

Detta rättas förhoppningsvis till när programmet uppdateras nästa gång.

Programmet är just nu gratis under en begränsad tid. Passa på att ladda ner Ping nu!

Länk: Ping! i App storeSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Ping! i App store i App store?, App-tapper om Ping

Uppdatering: Jag kan inte se att Ping! har någon inbyggd möjlighet för att blockera användare. Så ett tips är att du är varsam med att dela ut ditt ping-id, för att undvika oönskade meddelanden.

Uppdatering 2009-10-27: Enligt utvecklaren kommer fullversionen av Ping! framöver kunna skicka bilder, stöda statusuppdateringar och gruppchat m.m. För dig som vill testa Ping! först finns nu även en lite version. Ping! lite i app storeSkanna med din mobil! Detta är en QR-kod/länk till Ping! lite i app store i App store?.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *