Felix stör en ingenjör: Ny serie på TV4

Teknikföretagen har i samarbete med TV4 gjort programserien Felix stör en ingenjör. Programmet har premiär idag måndag 27 september, kl 22:55 i TV4 (precis efter Idol). Därefter visas programmet måndagar kl 22:40. Du hittar enklast tv-tiderna med denna sökning på tv.nu.

Tanken är att på ett humoristiskt sätt visa vad en ingenjör jobbar med. Därigenom hoppas man öka intresset för teknik- och ingenjörsutbildningar.

Artikeln fortsätter under annonsen


Jag är övertygad om att det behövs många fler ingenjörer i framtiden och därför är det en viktig samhällsfråga att öka intresset för teknikutbildningarna. Såväl teoretiska som praktiska sådana.

Så här beskrivs programserien i pressreleasen.

I åtta program besöker Felix Herngren unga svenska ingenjörer som bor och jobbar utomlands. Ett humoristiskt ”lifestyleprogram” med ingenjören i fokus.

Hur ska teknikföretagen nå fram till blivande ingenjörer?

Programserien Felix stör en ingenjör kommer förhoppningsvis väcka ett teknikintresse hos många unga. Men frågan är hur nästa steg ser ut. Vart ska man som ung vända sig med sina frågor om teknikutbildningar? Här finns möjlighet till en bra och informativ dialog med framtida teknikstudenter. Denna kan med fördel föras online, t.ex. på Facebooksidan för Felix stör en ingenjör, Facebook är ju många studenters ”hemmaplan”.

Jag hoppas teknikföretagen, yrkesvägledare och företrädare för teknikutbildningar tar chansen att delta i diskussionen och svara på frågor från blivande studenter.

Ifall någon undrar, så är undertecknad ingenjör.

Video

TV4:s trailer


Besök och gilla gärna Omteknik.se på Facebook.

Mjukvaruutvecklare C++. Utvecklar även för webben med PHP/MySQL/WordPress. Driver flera olika sajter och bloggar. Flitig användare av iPhone.

2 comments for “Felix stör en ingenjör: Ny serie på TV4

 1. Natanael L
  lördag, 2 oktober 2010 kl. 15:56

  Meh, jag missade premiären! Jag ska definitivt se programmet på måndag.

 2. söndag, 3 oktober 2010 kl. 16:03

  Första delen går i repris idag söndag kl 18:00 på TV4. Finns även på TV4 play här:
  http://www.tv4play.se/noje_och_humor/felix_stor_en_ingenjor?videoId=1.1831654

  Uppdatering: Klistrade in fel URL innan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *